Advies & Totaalinrichting voor huis en tuin.

20 april 2023

Algemene werkwijze Interieuradvies en ontwerp

Van jouw woonhuis een uniek en persoonlijk ‘thuis’ maken, dat is waar wij jou met onze kennis en expertise mee kunnen helpen. Wat is het toch belangrijk, dat gevoel van thuis komen. Vooral als het gaat om je eigen woning. Onze uitdaging is het om van alle ruimtes iets moois, comfortabels, en eigens te maken, zodat dat gevoel van “thuis” voor jou tot in elk detail vervuld wordt.

Wij bieden je een interieuradvies en een ontwerp op maat. We kunnen je ook adviseren op het gebied van bouwkundige aspecten. We hebben een netwerk van ambachtelijke specialisten voor vloeren, stoffeerwerk, schilderen-en behangen, maatwerk en lichtinstallatie etc.  Daarnaast kunnen wij de materialen, meubelen en verlichting die we voorstellen ook allemaal leveren. Alles in één hand; dat levert overzicht en gemak voor jou als opdrachtgever!

We hanteren een duidelijk stappenplan:

Oriënterend kennismakingsgesprek.

Concept ontwerp inclusief presentatie in onze studio en eventueel 1x aanpassen.

Van concept naar definitief ontwerp, eventueel met lichtplan en maatwerk.

2D of 3D Visualisatie inclusief materialisatie/moodboard.

Uitvoering en Projectbegeleiding

We komen op locatiebezoek en beginnen met het bepalen van de pluspunten en wat de verbeterpunten zijn van de woning. We bespreken samen wat de beste indeling is, beginnend met het opstellen van jou wensen en eisen. Uiteraard bespreken we ook wat de wensen zijn wat betreft de stijl, kleuren en materialen. Wij hebben ruime ervaring met ontwerpen en inrichten van woningen. Smaken en stijlen verschillen dus ook onze interieurontwerpen hebben elk hun eigen “karakter”. Onze creativiteit komt door de intensieve samenwerking vanzelf op gang. We gaan op zoek naar de juiste producten, materialen en kleuren en creëren zo een eenheid in het interieur.

Van belang is natuurlijk ook het budget wat je ter beschikking hebt. Het is onze overtuiging dat je voor elk budget een passend interieur kunt ontwerpen. Dit is ook te zien in de diversiteit van onze ontwerpen. Door de heldere communicatie met jou als opdrachtgever is het mogelijk jouw droominterieur binnen de aangegeven kaders vorm te geven.

Een succesvol ontwerp komt tot stand door goed naar elkaar te luisteren en nauw met elkaar samen te werken, dat is onze overtuiging. In de blogpost van september hebben we je de verschillende actuele woonstijlen laten zien. In deze blog kun je ontdekken welke woonstijl het beste bij jou past. Ben je meer van de lichte kleuren en zachte stoffen? Of hou je juist wel van een kleurtje of een gewaagde print? Of misschien wel een combinatie van deze twee.

Meubels op maat

Naast bestaande standaardoplossingen ontwerpen we met regelmaat maatwerk meubels. Dankzij dit maatwerk benutten we iedere ruimte optimaal. Hierbij kun je denken aan keukens, garderobekasten maar ook stalen deuren. Met de juiste materialenkennis weten wij de mooiste materialen en kleuren te combineren of juist op een andere manier toe te passen. Hierdoor krijgt ieder ontwerp zijn eigen identiteit. Een interieur met een eigen karakter. Dit maatwerk worden vervaardigd door eersteklas meubelmakers waar we al vele jaren mee samenwerken. De functionaliteit van onze ontwerpen, het gebruik van hoogwaardige materialen en het vakmanschap waarmee ze gemaakt worden staan garant voor kwaliteit. We begeleiden de maatwerk projecten zelf en zijn aanwezig wanneer deze geplaatst worden.

Wil je meer weten het ontwerpen en maken van meubels op maat? Laat het ons weten via het contactformulier op de website of door gewoon met ons te bellen 020-6402571.

Buiten ruimte

Ook de buitenruimte van je woning, de tuin, het terras en/of balkon, moeten we natuurlijk niet vergeten als we het over inrichting hebben. Ook hierin zijn er verschillende stijlen en mogelijkheden. Voor elk budget is er ook in onze buitencollecties veel te kiezen. Vraag ons gerust om een persoonlijk advies, we helpen je graag.

Projectbegeleiding

Als we het met elkaar eens worden over het ontwerp van je interieur en de uitvoering daarvan, kunnen we de werkzaamheden van begin tot eind voor je begeleiden. Wij bestellen de producten en kunnen je helpen met het inschakelen van aannemers, meubelmakers en elektriciens etc. Alles om jouw project zo goed mogelijk op te leveren binnen het gestelde budget en de planning. Wij zijn het gehele proces betrokken, want uiteindelijk maken de kleinste details het tot jouw interieur. Het project is immers pas geslaagd en af als jij volledig tevreden bent.

Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies, wij helpen je graag!

 

Fotografie getoond project: Anne Posthuma
Volgende blog

Advies & Totaalinrichting voor huis en tuin.

Verder lezen