Interieur | welke woonstijl past het beste bij jou?

23 september 2022

In deze blogpost gaan we je helpen met het ontdekken van jouw perfecte woonstijl! Welke stijl beschrijft nou jouw ultieme leefomgeving. Ben je meer van de lichte kleuren en zachte stoffen? Of hou je juist wel van een kleurtje of een gewaagde print? Of misschien wel een combinatie van deze twee. Na deze blogpost heb je jouw 1e stap gezet in de ori├źntatiefase. Graag helpen wij je verder in het realiseren van jouw stijl in je eigen leefomgeving! Hoe leuk is het om met jouw woonstijl te laten zien wie je bent en waar je voor staat?┬á

Minimalistisch

Deze stijl kenmerkt zich als een basic en pure stijl. Simpele vormen en weinig tot geen dessin zul je hierin terugvinden. Er worden zachte kleuren zoals roze en natuurlijke materialen zoals hout toegepast. Een interieur met een uitstraling van rust. Dit kun je zelf toepassen door vooral te kiezen voor luchtige materialen en strak meubilair.

Scandinavisch

Deze stijl kenmerkt zich als een licht en heldere stijl. De kleuren zijn zacht en er wordt gebruik gemaakt van eerlijke en natuurlijke materialen zoals groen met katoen. Hier en daar kom je een accent van kleur tegen. Het meubilair heeft invloeden van de retro stijl. Dit kan je zelf toepassen door een licht kleurenpallet aan te houden in combinatie van hout.

Retro vintage

Deze stijl combineert oud en nieuw met elkaar. Deze stijl straalt karakter uit en vertelt een verhaal. In dit interieur zie je veel dessins en geometrische vormen terugkomen. Een interieur met speelse invloeden. De kleur oker heeft een hoofdrol in de ruimte en geeft een warme sfeer aan de retro vintage stijl.

Modern design

Deze stijl kenmerkt zich door zijn strakke uitstraling gecombineerd met heuse design statements. Het oogt strak en er wordt gebruik gemaakt van grote objecten. Zowel felle kleuren als naturel kleuren zijn mogelijk. In deze stijl zie je vaak stof, chroom en kunststof die elkaar versterken en samen een geheel vormen. Deze stijl kan je toepassen door te kiezen voor grote objecten met statements van kleur.

Klassiek

Deze stijl kenmerkt zich vooral door het vele gebruik van decoratieve elementen. Sierlijsten en grote kroonluchters horen dan ook zeker thuis in deze stijl. Vaak heeft de stijl wat weg van de jaren 20. Kleine en soms kleurige tegels zie je veel terug in de natte ruimtes. Het interieur kent veel rijke dessins en houdt wel van een drukke print. Deze stijl kan je toepassen door te kiezen voor meubilair met sierlijke lijnen. Wees vooral niet bang om een druk behang hierbij te combineren. Leuk!

Hotel Chic

Bij deze stijl lopen klassiek en modern in elkaar over. Het heeft een rijke uitstraling, zowel in materiaal als stof. Vaak worden er in deze stijl gebruik gemaakt van aarde kleuren, zoals een taupe kleur met in combinatie glimmende accenten. Om er een persoonlijk touche aan te geven kan je in de accessoires wat kleur gebruiken. Het geheel is sereen en kalm.

Japandi

In deze stijl worden Scandinavische elementen en minimalisme met elkaar gecombineerd. Het geheel toont sereen en straalt rust uit. Er wordt gebruik gemaakt van zachte kleuren en natuurlijke materialen. Texturen zijn uitgesproken en geven karakter aan deze stijl. Om deze stijl toe te passen is hout altijd een goede keuze met een vloerkleed die een opvallende structuur heeft.

Welke stijl spreekt jou het meeste aan? Of kun je niet kiezen en wil je er graag twee combineren? Geen probleem, daar kunnen wij je bij helpen!

Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek en dan bespreken we in detail de mogelijkheden voor jouw leefomgeving.

 

Volgende blog

Interieur | welke woonstijl past het beste bij jou?

Verder lezen