‘De nieuwe werkplek’

18 mei 2020

‘De nieuwe werkplek’

We beseffen ons elke dag in wat voor gekke situatie we ons nu bevinden. Wij houden als projectinrichter alle veranderingen goed in de gaten, want er zijn verschillende oplossingen voor de ‘nieuwe werkplek’. Voorbeelden hiervan zijn herindeling, nieuwe routing, signing, scheidingswanden en apps. Mocht dit nodig zijn voor jouw bedrijf dan helpen wij natuurlijk met alle liefde!

We vinden het belangrijk om ook goed naar de andere kant van het verhaal te kijken, want wat gaat er gebeuren na deze crisis met alle kunststof scheidingswanden en is het nodig om een grote investering te doen in deze voorzorgsmaatregelen? Zijn hier ook andere oplossingen voor? Natuurlijk zijn er andere oplossingen, maar vaak kan kritisch nadenken en ‘omdenken’ al een goede oplossing zijn. De vraag die we onszelf moeten stellen is: Hoe gaan we hier zo efficiënt mogelijk mee om?

werkplek Office Consign

Ieder bedrijf is anders en wij hebben ook geen ‘kant en klare’ oplossing klaarliggen. Net als het kiezen van een nieuw interieur dat bij jouw bedrijf past is dit maatwerk. We hebben veel vragen en onderwerpen die ons bezig houden bij het maken van de juiste beslissing voor jouw bedrijf en zullen er een aantal toelichten.

Klassieke beroepen

Moeten de ‘klassieke’ beroepen weer terugkomen en zijn ze nu belangrijker dan ze ooit zijn geweest? Zou dit de beste oplossing zijn voor jouw bedrijf? Een ‘liftboy’ die de liftknopjes voor je indrukt, een ‘portier’ die de deur voor je open doet en in de gaten houdt hoeveel mensen er naar binnen gaan en de ‘schoonmaakster’ die meerdere malen per dag de wc’s, deurklinken, knopjes en bureaus schoonmaakt.

werkplek Office Consign

Thuiswerken wordt het nieuwe werken

We zijn nu al een tijdje gewend aan het werken vanuit huis. Is het nodig om iedere dag alle werknemers op de werkvloer te hebben? Is het investeren in een ergonomische en goede thuiswerkplek voor je medewerkers een passende oplossing? (Inspiratie voor leuke thuiswerkplekken en tips voor thuiswerken vind je in onze vorige blogs) Of is het een duurzamere, veiligere en efficiëntere oplossing om tijd te maken voor het maken van een goed schema en een verdeling van werknemers die thuis of op kantoor aan het werk zijn. Dit is niet alleen veiliger op de werkvloer maar ook een milieuvriendelijke oplossing, omdat we minder onderweg zijn. Een Win win situatie!  

De leukste tips voor thuiswerken
Inspirerende thuiswerkplekken 

werkplek Office Consign

Duurzaamheid op nummer één

Een punt waar wij ons heel bewust van zijn is duurzaamheid. Is het bij jouw bedrijf ‘echt’ nodig om al deze materialen in huis te halen? In sommige situaties zijn deze voorzorgsmaatregelen echt nodig. Dan is het voor ons zaak om hier de beste en meest duurzame oplossing voor te bedenken. Er zijn al ontzettend veel voorzorgsmaatregelen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen en na de crisis weer makkelijken te recyclen zijn.

werkplek Office Consign

Zonder je werknemers werkt het niet

Hoe ga jij jouw werknemers inlichten en instrueren? Je kunt nog zoveel voorzorgsmaatregelen treffen, pijlen plakken en plexiglazen wanden aanschaffen, maar zonder dat je je werknemers goed hebt ingelicht kan het nog steeds niet werken.

Door jarenlange ervaring in projectinrichting en kantoormeubilair kunnen wij snel schakelen. Benieuwd naar wat wij voor jullie kunnen betekenen of wil je gewoon een keer met ons sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag mee!

Volgende blog

‘De nieuwe werkplek’

Verder lezen