De leukste tips voor thuiswerken!

18 maart 2020

Zoveel mensen, zoveel wensen. Veel van ons hebben op dit moment al de mogelijkheid tot thuiswerken en zweren hierbij terwijl anderen het niet gewend zijn. Omdat een groot deel van de mensen door de Coronacrisis nu thuis aan het werk is hebben we een aantal leuke & nuttige tips op een rijtje gezet.

thuiswerken beeld

Kleed je netjes aan.
Nu denk je dat één van de voordelen van thuiswerken is dat je dat in je pyjama kunt doen, maar niets is minder waar. Natuurlijk je bent vrij om hiervoor te kiezen, want hé niemand ziet het toch? Het zal je alleen niet helpen in je productiviteit. Je brein linkt je pyjama namelijk niet aan werken en zal hierdoor in de war raken. Mocht je toch in je pyjama willen werken, ga dan in ieder geval wel aan tafel zitten en blijf niet in bed liggen!

Haal een bloemetje in huis! thuiswerken beeld
Maak thuiswerken gezellig en comfortabel voor jezelf. Pak een lekkere stoel, leg er een kussentje in, maak je keuken- of werktafel leeg en zet er een mooi bloemetje op. De locale bloemist zal blij met je zijn en steun kunnen we nu allemaal goed gebruiken.

Zorg voor zo min mogelijk afleiding.
Leg je telefoon buiten handbereik en schakel zoveel mogelijk meldingen uit. Zet jezelf op maildieet en check je mail op vaste momenten. Mail is namelijk een van de grootste afleiders op een werkdag.

Blijf in contact met je collega’s en klanten.
Het menselijke contact is erg belangrijk bij thuiswerken. Je kunt bellen, mailen en appen maar als je iemand’s reactie niet ziet kan de communicatie wel erg ingewikkeld worden. Skype of FaceTime zijn nu je beste vrienden.

thuiswerken koffieZorg voor goede koffie!
We moeten wel lief voor onszelf zijn en wakker blijven.

Beloon jezelf regelmatig!
Maak een lijstje met beloningen (dingen die je gelukkig maken) en geef jezelf een beloning elke keer als je een doel behaald hebt. Zorg wel dat de je lijstje niet alleen bestaat uit lekkere snacks, want dan herkennen je collega’s je niet meer terug aan het einde van de thuiswerk periode.

Neem een powernap.
Voor een snelle herstart en een flinke dosis energie is 10-20 minuten genoeg. Wij zeggen doen! Beperk het wel tot 20 minuten want anders blijft er tijdens het thuiswerken qua productiviteit niet zoveel over… Wanneer je merkt dat je even niet meer zo productief bent en een powernap niet bij je past. Neem een pauze en ga een stukje wandelen of sporten en je zult merken dat je erna weer alert bent!

Heb je hulp nodig bij de inrichting van je thuiswerkplek? Dan helpen we natuurlijk graag!

Volg ons voor meer inspiratie op LinkedIn & Instagram!

Volgende blog

De leukste tips voor thuiswerken!

Verder lezen