Zomer! Welk type buitenmeubilair past bij mij?

7 juli 2023

Het is zomer! Een fijne buitenruimte is nu nog belangrijker om te genieten van het mooie weer op je vrije dagen, maar ook als je buiten wilt werken. In deze blog laten wij je een aantal stijlen zien en geven wij je inspiratie over buiten meubilair. Een grote of kleine ruimte maakt voor ons geen verschil. Er is genoeg keuze!

 

 

Licht en luchtig

Scandinavië in je tuin met strakke lijnen en lichte kleuren. Samen met de witte en grijzen kleurtonen creëer je een rustig en gebalanceerd geheel. Subtiele materialen en zachte kleuren combineren buitengewoon goed met hout en dat allemaal samen zorgt voor een licht, luchtig en natuurlijke sfeer. Kies bijvoorbeeld voor je terras meubilair van Normann Copenhagen.

Relaxed met kleuren

Wil je de vakantiesfeer naar je tuin brengen? Kies voor een rustige basiskleur gecombineerd met accentkleuren. Denk bijvoorbeeld aan het strand. Bij dit plaatje hoort natuurlijk een loungebed of een poef. Wel eens gedacht aan een superzacht vloerkleed voor buiten? Wij kiezen voor de Mediterraneo collectie van Object Carpet. De sfeer is niet compleet zonder bijpassende verlichting.

Trendy groen

Groen is dé kleur dit jaar, in alle schakeringen denkbaar. Groene tinten zie je veel terug in tuinmeubelen, maar ook in kussens of andere accessoires. Het is een levendige en neutrale kleur die je tuin, terras of balkon een frisse en rustige uitstraling geeft.  Groentinten zijn onder andere goed te combineren met wit, zwart of grijs. Meer op zoek naar contrast? Kies dan om groen te combineren met felle kleuren zoals roze, geel of blauw. Het is eindeloos te combineren en past zich helemaal aan jouw buitenruimte aan. Kies bijvoorbeeld voor de Bended Table van Weltevree.

Buiten werken is gezond!

Buitenwerken maakt je relaxter en verminderd aantoonbaar stresshormoon cortisol in de hersenen. Alleen al een rondje wandelen doet veel goeds. Uit onderzoek blijkt dat mensen sneller oplossingen vinden en bovendien praat je wandelend makkelijker. Zo is een overleg nog efficiënter. Van het buitenlicht ben je vrolijker op je werk. Voor een prettig niveau van het gelukshormoon serotonine hebben we per dag een flinke dosis licht nodig. De zon op je huid zorgt voor de aanmaak van vitamine. Dit heb je nodig voor sterke botten en spieren, maar ook voor een gezond brein!

Kwaliteit en materiaal

Wij werken met fabrikanten die een hoge kwaliteit leveren en materialen gebruiken die goed tegen een stootje kunnen. Kwaliteit en materiaal is voor ons een hoge eis. Voordat jij op zoek gaat hebben wij al een selectie gemaakt welke meubelen voor jouw wensen en eisen geschikt zijn.

Wil je eens met ons sparren over jouw buitenruimte en wat wij voor je kunnen betekenen? Je bent van harte welkom in onze Studio aan de Zeeburgerkade in Amsterdam. Bellen of mailen mag natuurlijk ook. Tot ziens!

 

Volgende blog

Zomer! Welk type buitenmeubilair past bij mij?

Verder lezen