Tiny loft, Japandi spider house

20 oktober 2023

Met het huidige woningtekort in dichtbevolkte stedelijke gebieden, zoals Amsterdam, worden alternatieve woonvormen steeds populairder. Een interessante optie is het tiny loft concept. Onlangs kregen wij de kans om een appartement van slechts 28 m2 in te richten. In dit beperkte aantal vierkante meters, hebben alle functies, op een slimme manier hun plek gekregen. We hebben een stijlvol interieur ontworpen en ook de ruimte optimaal weten te benutten. Ontdek hoe wij het interieurontwerp gemaakt hebben voor dit appartement.

Uitgangspunt

Het creëren van een optimale woning met beperkte ruimte is een uitdagende taak. Gelukkig zijn er talloze manieren om een kleine woning van alle gemakken te voorzien. Wij zijn van mening dat je net zo comfortabel kan wonen in een kleine woning als een grootte. Klein hoeft niet te betekenen dat je moet inleveren op woongemak. Klein betekent wel dat je zorgvuldig met de ruimte om moet gaan en je bewuste keuzes moet maken.

Japandi

Japanse eenvoud, een minimalistische Scandinavische uitstraling en ruimte voor design. De invloeden en inspiratie vanuit Japan en de verfijning in de kleuren en materialen geven het appartement een rustige uitstraling. De vele elementen en functies komen daardoor nog beter tot hun recht. Natuurlijke kleuren, hout en een “touch of yellow” vormen de stijl voor dit appartement.

Ontwerp

Wij hebben bij dit appartement het geluk dat het een hoge ruimte is en we in de hoogte kunnen ontwerpen. Dit geeft ons kans om een module te ontwerpen die met meerdere functies is uitgerust. We verhogen het bed waardoor we extra ruimte creëren. Deze extra ruimte gebruiken we voor een kledingkast die daarnaast ook te gebruiken is voor extra voorraad en/of opslag. Deze kasten zijn uittrekbaar en worden geleid door een rails, zodat de kasten goed op hun plaats blijven en gemakkelijk in gebruik zijn.

Een speciale wens

We hebben het bed verhoogd waardoor we niet alleen kasten hebben kunnen maken maar waar ook plek is voor een speciale wens van de klant. De klant beschikt over een bijzondere hobby en heeft een verzameling spinnen, deze verblijven in hokken van L30 x B30 cm.  In half licht en halfdonker. Daarvoor hebben we een trap ontworpen die de gewenste ruimtes biedt voor de spinnen en tegelijkertijd multifunctioneel, als trap wordt gebruikt.

Garderobe

Uiteraard hebben we ook een plek nodig voor de jassen, tassen en schoenen. Een voorziening die vaak niet veel aandacht krijgt en wat al gauw resulteert in een chaos bij binnenkomst. Vooral in zo’n beperkte woonruimte. We beslissen het bed element 90cm naar voren te schuiven en creëren daarmee een garderobe, geen jas of tas is meer in het zicht. Om beide elementen met elkaar te verbinden en de hoogte van de ruimte te benadrukken kiezen we voor verticale eiken latten. Die verspreiden zich over de lengte van het bed, de kasten en de garderobe. Hiermee creëren we privacy voor het slaapgedeelte maar ook eenheid in het geheel en benadrukken daarmee ook de hoogte van de ruimte.

Keuken

We hebben een keuken ontworpen die van alle gemakken is voorzien. In de keuken zit niet alleen een was/droog combinatie, maar ook een kookplaat met geïntegreerde afzuiging zodat we niet meer te maken hebben met een afzuigkap. Om zoveel mogelijk vrije ruimte op het keukenblad te creëren is gekozen voor een Quooker. De Quooker is praktisch in gebruik en bespaard ruimte op het werkblad. In de ontwerptekening zie je een strakke keuken met een minimalistische witte handgreep.  Het werkblad is 20mm dik en word afgemaakt met een smetplint om de wand te beschermen. Het keukenblok wordt verlengd waarin we meerdere extra functie’s aan de keuken toevoegen. Zoals je ziet is er opbergruimte waarop je ook kunt zitten en is er een geïntegreerde tafel met 2 zitplekken dmv treinbanken. Het blad kan zelfs nog worden uitgeklapt waardoor er 4 mensen kunnen plaatsnemen aan de tafel. Zeer flexibel en dooracht dus!

1.Bit stool cone yellow – Normann Copenhagen     2. 4850 – Gelderland     3. Mini lampe de marseille – Nemo.    4. Tria pack wall – Mobles 114     5. Stool 60 – Artek     6. Infinity – Donkersloot

Het appartement is optimaal benut en heeft alle voorzieningen die je nodig hebt in een leefruimte. De gebruiker heeft ook alle ruimte voor zijn eigen inbreng in het ontwerp gehad. De kleur en materiaalkeuzes van de meubelen, verlichting en accessoires versterken het totale concept.

Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies, wij helpen je graag!

Volgende blog

Tiny loft, Japandi spider house

Verder lezen