Let’s play, teambuilding op de werkvloer

25 januari 2024

Een technologieadviesbureau wil zich vestigen in Nederland. Een mooi pand aan de Prinsengracht in Amsterdam wordt het clubhuis, met vanuit de karakteristieke erker zicht op de Amsterdamse gracht.  Aan ons de vraag of we deze ruimte in willen richten, rekening houdend met de snelle groei van de vestiging in Nederland.

Het kantoor vormt het hart van de organisatie. Hier kom je samen om elkaar te ontmoeten, samen te werken en kennis te delen. Traditionele werkplekken kom je niet tegen in deze ruimte maar verschillende ontmoetingsplekken vormen de basis. Zo’n ontmoetingsplek kan een concentratie werkplek zijn of juist een plek die samenwerking bevordert.

Duurzaam interieur

Met het gegeven dat het bedrijf binnen enkele jaren enorm zal groeien, letterlijk uit zijn jasje zal knappen op deze locatie hebben wij het interieurontwerp gemaakt. In het ontwerp maken we geen gebruik van wanden, maar van losse elementen welke we plaatsen in de ruimte. Deze elementen kunnen worden hergebruikt bij groei, kortom een duurzame invulling.

‘’Borders exist only in our heads,
the use of a space is not limited by walls.’’

De basis van het ontwerp is het fundament, je kunt deze basis oppakken en uitbreiden waar je maar wilt. We zien de verschillende ruimtes als individuele bouwstenen. De bouwstenen vormen een basis die kan worden uitgebreid.

Vloerplan

Belangrijk in de werkomgeving is het contrast tussen een rustige focus werkomgeving en stimulerende vergaderplekken, de ruimtes verschillen in kleur, sfeer en materiaal. De flexibiliteit in het gebruik van verschillende werkplekken maakt het kantoor tot een prettige en gezonde werkomgeving.

Fun

De grote keuken is het hart van het kantoor. Dit is niet alleen een plek om koffie te pakken, maar hier is plek om te werken, kort te vergaderen en er wordt in teamverband uitgebreid samen gekookt. Rondom het royale kookeiland is er een café sfeer neergezet, er is plek voor de lunch maar ook voor een grote teamvergadering of de maandelijkse Pub quiz.

Samenwerken

In de ruimte zijn twee vergaderruimtes gepositioneerd, deze zijn afsluitbaar met akoestische gordijnen. Hierdoor ben je niet alleen flexibel in het gebruik van deze ruimte, maar doet dit ook veel voor de akoestiek in de hele ruimte.

De grote werkeilanden bieden een individuele werkplek en een plek om samen te werken. Alle bureaubladen zijn elektronisch in hoogte verstelbaar zodat je zowel zittend als staand kunt werken. Om de grote bladen staan krukjes en bureaustoelen met zo min mogelijk poespas. De bureaustoel stel je voor een overleg in op de juiste hoogte voor een ergonomische werkhouding. In tegenstelling tot de bureaustoelen aan de individuele werkplekken. Deze zijn ergonomisch van alle gemakken voorzien. Door de keuze in verschillend meubilair per plek in het kantoor duiden we de functie aan naast het kleurgebruik.

Werken met plezier

Alleen maar witte standaard bureau’s in een ruimte daar wordt niemand meer gelukkig van. Je werkt met plezier in een comfortabele omgeving waarin de verschillende functies van het kantoor goed in balans zijn en er ruimte voor ontspanning is. Ben jij toe aan verandering, ga jij verhuizen wegens groei of ga je juist voor minder vierkante meters? Zullen wij eens met je meedenken? Naar onze werkwijze

 

 

Volgende blog

Let’s play, teambuilding op de werkvloer

Verder lezen