Het kantoor als ontmoetingsplek

13 augustus 2020

Het kantoor als ontmoetingsplek

Afgelopen jaren is er veel veranderd in de kantoren en kantoortuinen. We verwachten dat in de toekomst de functie van kantoren nog meer zal veranderen.

kantoor

 Veranderende werkomgeving

Door het Corona virus zien we kantoren en werktuinen in een hoog tempo veranderen. We hebben ervaren dat werken op afstand voor de meeste bedrijven heel goed werkt. Veel werknemers zagen het als voordeel dat je je dag zelf kunt indelen. Hoewel we allemaal wel verlangen naar een aantal dagen op kantoor willen we het thuiswerken niet helemaal opgeven.

De functie van het kantoor verandert. Het fijnste aan het werken op kantoor is dat we elkaar ontmoeten, van elkaar kunnen leren en het samenwerken. Het kantoor blijft het hart van de organisatie waar alle werknemers samenkomen en waar je verbinding zoekt met elkaar. Niet alleen is het kantoor een functionele omgeving maar ook een veilige plek, die voor inspiratie zorgt en verbindt. Kortom een fijne plek waar je je werkgeluk vindt.

kantoor

Interieur

Een mooie en fijne werkomgeving kan een groot deel bijdragen aan je werkgeluk. Waar we nu zien dat kantoren veranderen, is een aanpassing in het interieur onvermijdelijk. De traditionele werkplekken zullen voor bepaalde functies verdwijnen en ruimte maken voor ontmoetingsplekken. Zo’n ontmoetingsplek kan een concentratie werkplek zijn of juist een unit die samenwerking bevordert.

kantoor

Akoestiek

Een deel van de medewerkers zal altijd op kantoor aanwezig zijn. Er zullen waarschijnlijk meer kleine vergaderingen plaatsvinden en online calls / video conferences. Hiervoor zijn er concentratie werkplekken en kleine afgesloten ruimtes nodig zodat je collega’s in de werktuin ongestoord verder kunnen werken.

kantoor

Flexibiliteit

Iedere organisatie en kantoor vraagt om een andere oplossing. Naast de vaste werkplekken en flexplekken moeten er voldoende vergaderruimtes zijn. Denk hier niet enkel aan afgesloten vergaderunits maar denk aan een open loungeplekken, hoge vergadertafels en ontmoetingsplekken bij de entree waar ook gasten ontvangen kunnen worden.

kantoor

Ben je benieuwd naar onze ideeën? We gaan graag samen aan de slag om van jouw huidige kantoor een fijne ontmoetingsplek te maken. Maar hier een afspraak.

 

Bronnen afbeeldingen: https://www.buzzi.space/inspiration / https://www.vitra.com/nl-nl/office/projects

Volgende blog

Het kantoor als ontmoetingsplek

Verder lezen