Ga met ons mee op bedrijfsbezoek

10 augustus 2023

In deze blog nemen wij je mee naar een aantal van onze leveranciers. Kijk mee op bij onze interieurbouwer Hoogendoorn of doe inspiratie op bij het nieuwe kantoor van Vitra of de showroom van Muuto. Om onze klant het beste te kunnen helpen vinden wij het belangrijk waar ons meubilair en maatwerk vandaan komt. Wij letten op kwaliteit en vinden duurzaamheid een belangrijk punt. Ga je mee?

Vitra

Aan de Koivistokade in de Amsterdamse Houthavens opende Vitra (Nederland) zijn nieuwe kantoor met showroom. Het nieuwe onderkomen biedt ruimte voor medewerkers om zowel in teams als geconcentreerd individueel te werken, en om workshops te organiseren.

Vitra Nederland betrekt een ruimte van 600 m2, die overwegend in hout is uitgevoerd. Op de bovenste verdieping heeft het bedrijf zijn showroom, die van alle zijden daglicht vangt en uitzicht biedt op het IJ. De vloer heeft een open indeling, met het oog op flexibiliteit in het tonen van de kantoorconcepten.

Materialen en kleuren

In het nieuwe kantoor heeft Vitra een Colour & Material Library, met adviesruimte. In deze ruimte wordt ook een selectie van de fameuze stoelen en seizoensgebonden installaties gepresenteerd. Enorm veel te zien en boordevol inspiratie!

In het nieuwe kantoor worden natuurlijke materialen van de architectuur van het gebouw en de diversiteit van de kleuren- en materialenbibliotheek met elkaar gecombineerd. De belangrijkste materialen zijn hout – met een naturelle en levendige uitstraling in combinatie met lichtroze terrazzo, metalen, gerecyclede kunststoffen en textiel in diverse uitvoeringen. Het resultaat is een collage van natuurlijke tinten met heldere, kleurrijke accenten.  Wat was dit een leuk bezoek en vooral inspirerend op het gebied van flexibele kantoorinrichtingen.

Nu wij het kantoor van Vitra hebben gezien gaan we door naar wat groter werk, waar onze tekeningen tot leven komen en elk detail belangrijk is.

Hoogendoorn

We gaan richting Werkendam waar Hoogendoorn gevestigd is. Hoogendoorn kent een lange geschiedenis en begon in 1961 als timmerman. Van origine zijn zij begonnen met maritieme betimmeringen voor binnenvaartschepen. Sinds 2003 doen zij ook interieurbouw en staat alweer de 3e generatie aan het roer. Wij zijn ervan overtuigd dat Hoogendoorn met deze ervaring en kunde ons ontwerp tot in de puntjes voor onze klanten kunnen realiseren.  Hoog tijd om een kijkje te nemen!

We komen binnen waar ons een imposante trap opwacht. Eenmaal boven komen we in een ruimte waar we overspoeld worden met materialen en decoren. We trekken een lade open en hier komen alle handgrepen tevoorschijn. Voor ons een walhalla! Vanuit hier gaan we naar de fabriek en zien we hoe het materiaal gepikt wordt en bij de juiste machine terecht komt. Hier wordt het materiaal bewerkt op de gewenste manier die al is ingesteld in de computer door de tekenaars.

Vanuit hier gaan we naar een ruimte waar er 1 op 1 interieurs worden gebouwd voor een binnenvaartschip. Zo kan de klant goed zien hoe het zal worden en kan alles tot in de details besproken worden. Wat een zorg en precisie komt hierbij kijken! We vervolgen onze rondleiding en zien een hoop meubels in opbouw met elk zo zijn eigen expertise. Zelfs als beginner kan je hier worden opgeleid tot een echte timmerman en nemen de ervaren vaklieden je graag mee.

Erg indrukwekkend om te zien dat -wat voor ons zo simpel is om te tekenen- er in de praktijk toch veel meer bij komt kijken. Dit was een inspirerende, maar vooral leerzame ochtend.

Na de fabriek van Hogendoorn gaan we naar de showroom van Muuto waar het een stuk minder groot is maar zeker niet aan inspiratie ontbreekt.

Muuto

Sinds vorig jaar september heeft Muuto een prachtige showroom aan de Keizersgracht 469 in Amsterdam. De showroom kun je niet missen door de stijlvolle etalage, met een fijne balans in kleur, meubilair en accessoires. Muuto is een Deens design merk. Dit is in de showroom goed te zien, onze ogen krijgen de kost! De simpele -soms strakke- vormen en de verfijning in kleur en materiaal vormen zowel voor de zakelijke als voor de particuliere markt een groot aanbod. Het meubilair kan tweezijdig ingezet worden en dat is goed samengebracht in de showroom. De showroom bestaan uit twee verdiepingen en heeft een diepe modern aangelegde tuin waar het buitenmeubilair staat.

We zien de nieuwe Wrap loungestoel, en gaan hier natuurlijk even op zitten. Wrap is een zachte loungestoel met een dekenachtig textiel om de kuip, waardoor een diep gevoel van comfort ontstaat met een sterk karakter. Terwijl het ontwerp wordt geleid door de zoektocht naar ultiem comfort, wordt de royale vorm ondersteund door een licht stalen frame dat een contrasterend beeld van luchtige lichtheid creëert. Leuk!

Ook zien we de nieuwe Midst tafel die het middelpunt in huis vormt. Buiten dat de tafel rond is en er voor iedereen altijd wel een plekje is, is de tafel ook nog is heel praktisch. Het Monolithische onderstel ziet er simpel uit en doet niet lijken alsof de tafel veel kan hebben. Daarentegen kan je zelfs op de rand zitten en gebeurt er niks aan de stabiliteit. Dat is toch gauw al een aandachtspunt bij ronde tafels. Buiten de stabiliteit is er ook over het Linoleumblad goed nagedacht.  Het linoleum is zelf herstellend. Dat houdt in dat krassen op je tafelblad verdwijnen tijdens het gebruik ervan. Kenmerkend voor linoleum is dat het antistatisch is. Zo krijgt stof geen kans om zich te hechten aan je linoleum tafelblad. Wij zien alleen maar voordelen.

Dit was alweer het kijkje bij een aantal van onze leveranciers. Wij hopen je hiermee te hebben geïnspireerd, en misschien hebben we je wel aangezet tot het aanschaffen van een mooi meubel of wil je samen met ons je droomkast ontwerpen. Wij helpen je graag. Voor alleen advies ben je ook van harte welkom in onze eigen Studio! Tot snel!

Volgende blog

Ga met ons mee op bedrijfsbezoek

Verder lezen