Charles & Ray Eames en Vitra

20 november 2023

Charles en Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20e eeuwse design. Ze ontwierpen meubelen, maakten films, fotografeerden en richtten tentoonstellingen in.

Al bijna 70 jaar is Vitra de enige geautoriseerde fabrikant van de Eames meubelen in Europa en het Midden-Oosten. De samenwerking tussen Vitra en Charles en Ray Eames begon in 1957 en wordt tot op de dag van vandaag voortgezet in samenwerking met het Eames Office, dat de familie Eames vertegenwoordigt.

Eames klassiekers in nieuwe kleuren en materialen

Met de Eames Special Collection 2023 produceert Vitra, in nauwe samenwerking met het Eames Office nu een nieuwe versies van geselecteerde iconische stukken van Charles en Ray Eames. Deze collectie is beperkt verkrijgbaar tot eind januari 2024.

Geïnspireerd door Ray’s passie voor bloemschikken en Charles’ oog voor detail als het om deze composities ging, wordt de Organic Conference aangeboden in drie versies van Kvadrat’s Ria-stof in de Eames Special Collection 2023. De stof Ria doet denken aan bloeiende velden en bloemen en geeft de Organic Conference Chair een frisse bloemenlook.

Geïnspireerd door de Eames kleurenwereld en Ray’s schilderijen en papiercollages, wordt de Eames House Bird aangeboden in de versies donkergroen en pale rose als onderdeel van de Special Collection 2023. De doorzichtige beits onthult de nerven van het houtoppervlak, waarvan het unieke patroon – net als de veren van een vogel – elke Eames House Bird uniek maakt.

Voor de Eames Special Collection 2023 is de versie in multiplex van de Eames Elephant donkergroen gebeitst. De doorzichtige beits laat de houtnerf zien, wat het oppervlak een natuurlijke en levendige uitstraling geeft.

Naast de getoonde artikelen vallen ook de La Chaise (In een oplage van 75 stuks) en de Plywood Mobiles in de Special collection 2023. Wil jij een van deze collectors items? Neem contact op

Lounge chair en Ottoman, 1956

Net als bijna 70 jaar geleden vereist de productie van de Lounge hair nog steeds 47 verschillende stappen, waarvan er heel wat me de hand moeten worden uitgevoerd. De nauwkeurige uitvoering van elke stap resulteert in de duurzame kwaliteit van de Lounge Chair die ervoor zorgt dat de stoel generaties lang meegaat.

Elke zitschaal en fineer is uniek. Het fineer dat voor de Lounge Chair gebruikt wordt, is afkomstig van FSC-gecertificeerde bronnen die worden beheerd volgens milieuvriendelijke en maatschappelijke verantwoorde criteria voor beplanting en bebossing.

Wij hebben een mooie aanbieding:  Koop een Eames Lounge chair en ottoman en krijg een fineer upgrade*. Vraag nu een offerte aan

*Aanbieding is geldig van 1 november 2023 tot 31 januari 2024. Kies een fineer en betaal de prijs van één categorie lager. Dit aanbod geldt niet voor aankopen van de goedkoopste categorie fineer en de speciale editie bekleed in de stof Phlox.

 

Bron: https://www.vitra.com/nl-nl/inspirations/eames-special-collection   https://www.vitra.com/nl-nl/sessions