Vitra

Vinkje

Design

Vinkje

Klassiekers

Vinkje

Het orgineel

Vinkje

Duurzaam

Vitra en Charles & Ray Eames

Het Zwitserse designlabel Vitra is opgericht in 1934 door Wili Fehlbaum en is al 80 jaar een familiebedrijf. Het verhaal begint in 1953 als Wili Fehlbaum, tijdens een reis naar de Verenigde Staten, meubelen in een winkel in New York ontdekt die zijn ontworpen door Charles en Ray Eames. Niet lang daarna ontmoet Wili Fehlbaum het ontwerpersduo persoonlijk en ontstond er een hechte vriendschap die het bedrijf Vitra sindsdien mede heeft gevormd.

 

De bekendste producten van het merk Vitra zijn ontworpen door Charles en Ray Eames. Allen ontworpen in de jaren 50 en inmiddels echte design klassiekers. De Eames collectie bestaat onder andere uit de Eames Aluminium Collectie, de DSW en de DSR stoelen en de RAR schommelstoel en de Eames Lounge Chair. De afgelopen jaren zijn enkel de zithoogten aangepast.

Vragen over dit merk? Stel ze hier!
Duurzame meubels

Vitra heeft door de jaren heen samengewerkt met legendarische ontwerpers en architecten. Zoals o.a. George Nelson, Jasper Morrison, Antonio Citterio, Alexander Girard, Maarten van Severen, Hella Jongerius, Jean Pouvré  en Ronan en Erwan Bouroullec. Deze samenwerkingen hebben geleid tot de productie van nog veel meer design klassiekers.

 

Vitra streeft ernaar duurzame meubels, accessoires en verlichting te ontwikkelen die grensverleggend zijn. De artikelen van Vitra worden grotendeels op duurzame wijze binnen Europa geproduceerd.

Wij, Office Consign zijn officiël erkend dealer van Vitra, je kunt bij ons terecht voor alle artikelen van dit design merk, inclusief een goed advies en service en garantie.

Bekijk meer merken