Gedurfde keuzes in materiaal en kleur gebruik.

De architectuur van het appartementencomplex stond al vast maar de indeling en inrichting van het twee verdiepingen grote appartement nog niet. De belangrijkste vraag van opdrachtgevers was: Hoe richten we de ruimtes zo functioneel mogelijkheid in? Verder stond onder andere de ruime living met een overdaad aan groene planten centraal. Maar ook een ruime keuken in mediterrane sfeer stond bovenaan het verlanglijstje. Geen standaard ontwerp, maar een proces waar gedurfde keuzes en bijzondere materialen en kleurgebruik toegepast worden.

Het penthouse stap je binnen op de verdieping waar de slaapkamers zich bevinden. Middels een houten trap betreed je de 6e verdieping met een grote living en ruime keuken. Een belangrijk speerpunt in het ontwerp was, hoe zorgen we ervoor dat het bij binnenkomst logisch is om direct de trap naar de woonetage op de gaan? Dit hebben we bereikt door de trap te verlengen via een 'bordes'. De dynamiek zorgt dat je de trap als ware opgezogen wordt En als je goed kijkt zie je de ronde vormen van de trap in het gehele appartement terugkomen.

Reactie van de bewoners:

''Office Consign heeft ons geholpen in wat wíj willen en onze zoektocht versterkt. Omdat we eigenwijze mensen zijn, vraagt dat ook doorzetten en tegengas geven en dat hebben ze ons kunnen geven. Met elkaar lukt het ons om onze vage contouren over wat we wilden bereiken scherper te krijgen en nu vervolgens concreet in te vullen met kleuren, stoffen, planten en licht. Dat is het vakmanschap wat wij nodig hebben!''

Realisatie

Merken

Appartement op Cruquiuseiland in Amsterdam

Bekijk case