Color block your home!

27 mei 2024

Voeg karakter toe aan je woning, met de nadruk op de huidige architectuur, creëer doorkijkjes en repetitie door middel van kleur en licht en donker. Maak poëzie van je leefomgeving.

Voor een nieuwbouwappartement zijn we gevraagd om een verassend kleur-en materiaal ontwerp te maken. Wij hebben gekeken naar de huidige vormentaal en hebben door middel van kleuren en texturen een spanningsveld weten te creëren. We maken nieuwe ruimtes in de bestaande omgeving en geven aandacht aan de beleving.

Normaal gesproken beginnen we bij een moodboard en bouwen we daar ons advies en ontwerp op uit. Dit keer hebben we het proces totaal omgegooid en hebben we van de plattegrond een studie gemaakt. Hoe zit deze in elkaar en wat zie je als je op een bepaalde plek staat? Welke kijkrichtingen zijn interessant en wat willen we dat de bewoner beleeft? Ons uitgangspunt; doorkijkjes en een suggestie wekken.

Hal

We zijn begonnen met de gang als verbinding te zien voor alle ruimtes in de woning. We kozen ervoor om de gang inclusief de deuren en kozijnen één kleur te geven in combinatie met een behang in dezelfde kleur. Door de deuren mee te nemen in de kleur van de wanden en plafond creëer je een geheel zonder contrast.

Keuken

In de keuken hebben we ervoor gekozen om een effect van een kijkdoos te maken door middel van een blok in kleur. De kleur is zowel op de wanden als het plafond toegepast. De ruimte krijgt hierdoor een nieuwe invulling en het geeft diepte. Door de glazen deur van de hal zie je de de kleuren samenkomen en blokken de kleuren elkaar. Je wordt bijna naar de gang getrokken…

Werkkamers

De werkkamers zijn heel persoonlijk en zijn afgestemd op de bewoners. Waar we vooral naar gekeken hebben is de verhoudingen van de blokken kleur en hoe dit zich weerhoudt als de deur open zou staan. Dit creëren we door te kiezen voor een baan over de plafonds maar ook wanden niet in zijn geheel te schilderen. De verhoudingen laten je de ruimte opnieuw beleven.

 

Slaapkamer

Voor de slaapkamer hebben we ervoor gekozen om de lengte van de gang door te trekken voor nog meer diepte. De kleur blauw hebben we doorgetrokken over het plafond en wij adviseren de afwerking van de kledingkast in dezelfde kleur uit te voeren. De kledingkast komt als het ware in een nis van kleur te staan, en geeft volume in het abstracte geheel.

Inspiratie

Natuurlijk willen we je met een aantal meubels, stoffering en verlichting inspireren die we voor dit advies zouden kiezen. Alles van een verfkleur, meubilair, accessoires tot aan de raambekleding kunnen wij leveren.

Hulp nodig bij het zoeken naar de juiste kleuren en materialen voor jouw woning? Wij helpen je graag. Stap gerust is binnen, en dan bespreken we hoe we in jouw woning nieuwe kleuren en materialen kunnen toepassen. Tot snel!

 

 

 

Volgende blog

Color block your home!

Verder lezen