IMM 2020

31 januari 2020

Een van Europa’s belangrijkste meubelbeurzen is de Internationale Möbelmesse (IMM) in Keulen. Ook dit jaar bezochten wij de beurs IMM 2020. Natuurlijk zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste trends, naar nieuwe producten, leuke nieuwe merken. In deze blog delen wij een aantal hoogtepunten van de beurs.

 

imm 2020  imm 2020

Cassina

De Internationale Möbelmesse (IMM) in Keulen stond dit jaar geheel in het teken van Indoor/Outdoor. Cassina presenteerde een gehele outdoor meubelcollectie met innovatieve producten van Rodolfo Dordoni, Philippe Starck en Patricia Urquiola ze kwamen samen met iconen als Le Corbusier, Jeanneret en Perriand.

 

imm 2020

Extremis

Hola a todos! Extremis heeft op de beurs een totaal beleving neergezet. Middels een audio tour wordt je door de smalle gangen en verschillende huizen geleid. Je vangt een glimp op van het dagelijkse leven in de ‘residencias privadas’. Al met al een kleurrijke belevenis. Kleur voert de boventoon op de hele stand.

Wat zal de toekomst eruit? Volgens de VN zal 70% van de wereldbevolking in stedelijke gebieden wonen in 2050. Een vraag die we ons zelf moeten stellen in de nabije toekomst, wat maakt een stad een aantrekkelijke plaats om in te wonen? We blijven op ons zelf wonen maar de huizen worden kleiner, dus het creëren van meer gedeelde openbare ruimte zal nodig zijn.

 

Arco

Arco presenteerde twee nieuwe tafels de Cast en de Essential Wood. De tafel Cast is de derde tafel in Arco’s Local Wood Collection. ‘Local Wood’ verwijst naar het initiatief van Arco om hout te gebruiken uit de buurt van de fabriek, waardoor de negatieve impact op het milieu wordt verminderd en gebruik kan worden gemaakt van lokale expertise. De Cast-tafel, een voortzetting van Arco’s experimenten met traditie, maakt gebruik van gerecycled gietijzer dat de robuuste basis vormt voor een tafelblad van 100% PEFC-gecertificeerd massief eiken. Het hout wordt vervolgens afgewerkt met een water gedragen lak.

 

 

 

De tafel Essential Wood is ontworpen door Gudmundur Ludvik en Arco Design Studio. De Essential Wood bestaat uit een massief houten tafelblad (eiken of noten) op een plywood onderstel (beuken met eiken- of notenfineer). De Essential Steel heeft ook een massief houten tafelblad (eiken of noten), maar in dit geval is het onderstel gemaakt van staal met een epoxy fine texture afwerking. Zowel Essential Wood als Essential Steel zijn bedoeld om de invloed op het milieu te verminderen. Ze kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk worden gerecycled of gerefurbished, zijn afgewerkt met watergedragen lak en zijn gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout.

 

 

Thonet

Thonet liet met zijn stand zien dat het buurtcafé een belangrijke rol zal blijven spelen in de toekomst, een ontmoetingsplek, een buurtcentrum en een plek voor borrels. Thonet brengt mensen samen met zijn meubilair dit was de kern van het totaalconcept. De kernmerken van Thonet kwamen duidelijk naar voren; vakmanschap, kwaliteit en maatwerk productie, evenals Weens vlechtwerk, een materiaal dat typisch voor Thonet is. Een stoel sprong eruit voor ons de 118, nu leverbaar in het hoogglans!

 

Bronnen:

Photo credits Cassina: Stefano De Monte

https://www.cassina.com/en/news/cassina-perspective-goes-outdoor-first-and-complete-collection-open-air-presented-selection

https://www.arco.nl

https://extremis.com/en/our-stories/this-was-imm-2020

http://nl.thonet.de/inspirations/magazine/trade-fairs-and-events/thonet-imm-2020.html

 

Volgende blog

IMM 2020

Verder lezen